KK klub "Morača" formiran je 2002. godine od strane Skupštine Opštine Podgorica.

Osnovna djelatnost kluba je priprema takmičara za učešće na takmičenjima kajakaša i kajakašica na brzim (divljim) i mirnim vodama. Pored toga, klub se bavi i organizacijom rekreativnih aktivnosti.

Prostorije kluba se nalaze na plaži „Galeb“ ispod Njegoševog parka u sklopu objekta restorana Beck city.

Kao pionir u Crnoj Gori, bavi se popularizacijom kajakaštva kao sporta, relativno nepoznatog u granicama naše države, ali veoma atraktivnog i zdravog sporta, koji ima neke ekstremne karakreristike.

Klub redovno učestvuje u svim aktivnostima i manifestacijama koji se organizuju na rijeci Morači a treninzi se održavaju na potezu od Vezirovog mosta do mosta Union bridge. 

Treninzi se organizuju 3 puta nedeljno, u različitim terminima, u skladu sa dobom godine i vremenskim prilikama. Detalje o rasporedu treninga možete pogledati na stranici - treninzi

Mogućnost učlanjenja u klub je pojednostavljena ali je ostala obaveza saglasnosti roditelja ili staratelja za članove koji nisu punoljetni. Godišnja članarina iznosi 25 eura za đake do 17 godina, 30 eura za djake od 18 godina  i studente i 40e (za zaposlene) a za članove kluba sa stažom od tri godine može se uplatiti u više rata.

Klub ima oko 45 stalnih (takmičara) i 30 povremenih članova (rekreativaca).

Pored takmičarsko sportskog karaktera klub se priprema za učešće u rekreativno turističkim manifestacijama i redovan je učesnik u manifestacijama kao što su "Dani sporta na Morači" i "Kajakaški kup Morača", "Dani vina i ukljeve","Rijekom Zetom""Eko regata na rijeci Bojani", "Eko regata na Skadarskom jezeru"Eko regata Bokokotorskim zalivom, "Eko regata u Trebinju" "Eko regata na jezeru Krupac" i drugim.

Predsjednik skupštine kluba je Milan Marić, a organizacioni sekretar trener je Goran Furundžić.

Najuspješniji takmičari su: Pedja Vukčević, Jovana Filipović, Mija Besović, Enes Tahirović, Nikola Djurović, Ivana Bulatović, Nikola Vukčević, Slaven Raspopović, Vladimir Vlahović, Balša Vujošević, Marija Mia Bulatović, Pava Savićević, Andrea Perović, Predrag Rakonjac, Bogdan Stijović, Miloš Marković, Djordje Marković, Dino Mučić, Novica Dendić, Miloš Pavićević, Sara Dendić, Jana Kostić, Jelena Kostić, Andjela Perović, Mirjana Bogojević, Blažo Bojović, Maša Vujošević, Milić Dubak, Danko Pelević, Ana Klikovac, Jelena Dujović, Čabarkapa Milija, Dajana Mučić, Željko Pejović, Bojan Bukilić, Ivana Boljević, Bojan Lackanović, Aleksandar Đurković i drugi...