24.07.2011


EKO karavan - regata
Kajakaški klub „MORAČA" iz Podgorice, povodom navršavanja 20 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, u saradnji sa agencijom Adventures Montenegro iz Kotora, organizovao je međunarodnu kajak-kanu Eko karavan-regatu Bokokotorskim zalivom.

Karavan-regata je izvedena na relaciji od Kotora do Perasta (Gospe od Škrpjela) 24.07.2011, u dužini oko 12 kilometara. Ucestvovalo je 37 kajakasica i kajakaša. Oblačno i na momente vjetrovito vrijeme izuzetno je pogodovalo raspolozenju kajakaša koji su se na zastancima stigli i okupati... Fotografije na Facebook stranici KK Morača govore više od riječi.

 

 

 

01.05.2011. 

Regata od Kotora do Perasta

 Kajakaški klub „Morača", uz pomoć Ministarstva održivog razvoja i turizma, te u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine KotorAgencijom za zaštitu životne sredine, organizovao je i izveo međunarodnu Eko-karavan kajak-kanu regatu Bokokotorskim zalivom. Regata je organizovana povodom navršavanja 20 godina od  proglašenja Crne Gore ekološkom državom, a sa željom da pružimo svoj doprinos manifestaciji "Ekološka nit koja nas spaja". 


Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pružili su logističku pomoć i podršku te obezbijedili dovoljan broj mjesta u motornim jedrilicama „Bojana“ i „Milena“, kao i u motornom čamcu „Poly Cat“, za novinare crnogorskih štampanih i elektronskih medija i sportske radnike.

Asistenciju svim učesnicima regate pružili su pripadnici Pomorske granične policije i Lučke kapetanije iz Kotora.

 

 

Osvojili 5 medalja u Trebinju

Na međunarodnoj kajakaškoj eko regati održanoj na rijeci Trebišnjici 23.04.2011. Kajakaški klub Morača osvojio je 5 medalja.

 

Kajakaški klub Morača počeo je ovogodišnju kajakašku  sezonu na najbolji mogući način. Sa upravo završene medjunarodne eko regate kajakaši i kajakašice vratili su se iz Trebinja sa 5 osvojenih medalja.

 

Ni činjenica da su prostorije kajakaškog kluba kao i kajaci i vesla tokom ovogodišnjih poplava teško oštećene, ni to što su nastupali u pozajmljenim kajacima nisu mogli spriječiti kajakaše i kajakašice da uspješno počnu ovogodišnju sezonu.

 

Na takmičenju čiji je organizator bio kajakaški klub Trebišnjica iz Trebinja učestvovalo je 82 takmičara iz kajakaških klubova Drina iz  Zvornika, Maglaj iz Maglaja, Gradiška iz Bosanske Gradiške, Jajce iz Jajca, Sintelon iz Bačke Topole i Morača iz Podgorice.

 

Takmičenje je odrzano u sljedećim disciplinama:

                  Juniori/-ke: K-1 500m, K-2 500m, K-1 1000m i K-2 1000m

                  Kadeti/-kinje: K-1 500 m, K-2 500m, K-1 1000m i K-2 1000m                   

                  Seniori/-ke: K-1 i K-2, 200, 500 i 1000 m

                Jubilarna trka:          K-1 2000m

 

Najuspješnije takmičarke iz Kajakaškog kluba Morača bile suJovana Filipović i Ivana Bulatović.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojio je KK Trebišnjica iz Trebinja.

Učešće KK Morača ove godine bilo je dovedeno u pitanje zbog činjenice da su takmičarski kajaci teško oštećeni u ovogodišnjim poplavama. Solidarnošću svih klubova učesnika, pozajmljeni su kajaci i vesla što je omogućilo da klub učestvuje i na ovogodišnjem takmičenju. Vodja ekipe iz Podgorice je na kraju događaja na prigodan način izrazio zahvalnost na ovakvom sportskom gestu.

 

19.04.2011. 

Takmičenje u Trebinju

KK Morača pozvan je i ove godine u Trebinje, pa je Upravni odbor Kluba odlučio da sa sedam takmičara učestvuje na ovom takmičenju na rijeci Trebišnjici. 

I pored činjenice da je jedan broj kajaka u poplavama teško oštećen, naši kajakaši veslaće u pozajmljenim kajacima uz nesebičnu pomoć uprava klubova KK Drina iz Zvornika, KK Maglaj iz Maglaja, KK Jajce iz Jajca i KK Liman iz Novog Sada.

Naši najbolji kajakaši i kajakašice oprobaće se u kajaku na mirnim vodama - sprint, u trkama na 200, 500, 1000 i 2000 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji, sa kajakom jednosjedom i dvosjedom, u kategoriji juniora/-ki, kadeta/-kinja i seniora/-ki.

 

 10.04.2011. 

Sredjivanje prostorija kluba

Ovog i prošlog vikenda čkanovi KK Morača organizovali su otklanjanje posljedica zimskih poplava, koje su nanijele veliku štetu prostorijama Kluba. Tada je uništen dio inventara, i polomljeno 7 držača za kajake.

 

Klub je u potpunosti opran od velikih naslaga mulja i pijeska. Popravljene su elektro i vodovodne instalacije, i napravljena su 2 nova nosača za kajake. Obala Morače oko Kluba očišćena je od nanosa mulja, plastičnih kesa i drugog bionerazgradivog materijala. 

 

Fotografije sa akcije mozete pogledati ovdje: fb link